Doroteja TerbovšekSem diplomirana medicinska sestra in fizioterapevtka. V času osnovne in srednje šole sem se rada ukvarjala s tekom, atletiko in odbojko. Med študijem sem spoznala, da me delo z ljudmi, predvsem pa z otroci izredno veseli. Vključevala sem se v animacijo otrok, od leta 2012 pa se aktivno  ukvarjam z vadbami v vodi in učenjem plavanja. Odločila sem se, da bom svoje pridobljeno znanje o učenju plavanja za dojenčke po Fredovem programu delila najranljivejši skupini – otrokom. Pri opravljanju svojega dela neizmerno uživam.

Življenjepis


Sem Doroteja Terbovšek, rojena 19. avgusta 1990 v Mariboru. Ob uspešno dokončani osnovni šoli, ki sem jo obiskovala v Kidričevem, sem se vpisala na Srednjo zdravstveno šolo v Mariboru. Telesna aktivnost mi je bila pri srcu že odkar sem shodila. Rada sem tekala ter hodila na šolska tekmovanja iz atletike in odbojke. Študij sem nadaljevala v Mariboru na Fakulteti za zdravstvene vede, kjer sem leta 2013 postala diplomirana medicinska sestra. Že od nekdaj me je zanimajo delo z ljudmi, predvsem z otroci in s starejšimi. Glede na to, da sem želela pomagati predvsem ljudem po poškodbah sem se vpisala še na Zdravstveno fakulteto v Ljubljani in dve leti kasneje diplomirala s področja fizioterapije.

Ob študiju sem se nenehno izobraževala, saj sem želela pridobiti čim več znanja s področja animacij, vodenja vadb v in ob vodi…Spoznala sem, da me to delo zelo veseli, zato sem svoje izkušnje nabirala kot animatorka v termah Ptuj. Najprej sem želela pridobiti čim več znanja s področja vodne aerobike, zato sem se od leta 2012 nenehno udeleževala izobraževanj na Fakulteti za šport. Pridobila sem si naslednje nazive: vaditelj plavanja, vaditelj plavanja za osebe z invalidnostjo, vaditelj vodne aerobike, vaditelj plavanja za vodenje malčkov po Fredovi metodi, vodni animator, vodja vadbe seniorjev v vodi, vodja plavanja za osebe z motnjami v duševnem razvoju in vodnik vadbe za starejše.
Izobraževala sem se tudi na področju fizioterapije. Opravila sem tečaj kineziotapinga in tečaj za izvajanje varne vadbe v nosečnosti. Prav tako sem opravila tečaj za pedikerja na Srednji zdravstveni šoli v Celju.

Leto 2010 je bilo zame prelomno, saj sem začela sodelovati z Bratoma Malek in tako postala članica RUD Eleja. Gašper in Miha sta me navdušila s svojim znanjem in pristopov, zato sem se tudi sama z veseljem začela učiti cirkuških vragolij ter svoje znanje dopolnjevala pri učenju plavanja, sodelovanju na taborih in v sami animaciji. To delo z veseljem opravljam še danes.  

Trenutno sem zaposlena kot diplomirana medicinska sestra v ambulanti za šolske otroke in družinsko medicino pri dr. Tominčevi na Ptuju. V času, ki mi zraven službe in animacij ostane rada obiščem kulturne prireditve, plavam, rolam, igram odbojko ter se sprostim na aerobiki. Moje življenje je polno glasbe, saj zraven končane nižje glasbene šole ne harmoniki obiskujem še tamburaški orkester ter vodim pevska zbora v Kidričevem.

V vsakem delu, ki sem ga opravljala do sedaj vidim nov izziv in možnosti osvajanja novih znanj, tako da mi veselja do tega nikoli ne zmanjka. Življenje je eno samo, zato si moramo dati več priložnost in delati to kar na osrečuje.